i'm a married super woman!

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

my first child

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, 31 January 2011

eksperimen makanan..

bile xde keja,aku suka bukak blog makanan..tgk gmbar2 makanan pastu teringin nk try masak sendiri... diri ni bukanla seorang yg pandai sgt masak..tapi bile dh try masak tu,ok la jgak kot rasanya...walaaa..hehe..


di negara bermusim sejuk ni tetiba suatu pagi aku terasa nk makan pulut gaul nyor (kelapa muda)..sedap weyh.hehe..


my first trial memasak pulut..





nama: pulut gaul nyor ikan masin..
bahan-bahan: glutinuos rice(pulut), dried salted fish(ikan masin),grated coconut,fresh milk,garam..
cara masak: tanak beras pulut tu mcammasak nasi dlm rice cooker..paras air sama paras ngn beras.. nk dpatkan nyor muda kat UK ni agak susah,so i just use dried grated coconut dlm packet.nk basahkannya,gaul dgn sedikit fresh milk campur garam sedikit..pastu panaskan dalam microwave.
sambil tunggu pulut masak,goreng ikan masin dulu..heehe(bawak dr Malaysia)


p/s:jgn memasak di awal pg sgt,sbb nnti fire alarm yg alergy bau ikan masin akan menjerit di pagi hari dan will wake your housemates up from their morning sleep..haha..sorry!!



ni plak my attempt nk masak laksa asam..






laksa asam..
guna tuna dalam tin je utk kuah..blend ikan ngan dried chilies,,n masak atas api,kacau perlahan sampai masak..tambah asam keping,gula garam utk perisakan..hiasan,guna pineapples lm tin je..mee laksa xde,so i just use spaggeti..huhu..rase,boleh tahan kut..cuma mesti lg best kalo ade bunga kantan ngan daun kesum..xpe..nnti cuba lagik.hehe..







mee kuah my favourite


mee kuah aka mee sup..
mee ni sangat mewah sebab tetiba cukup bahan utk masak..ade daging,ayam,fish cakes,sayur-sayuran campak dr dlm fridge..hehe..tambah sambal kicap..sedapnyer...waaallaa... ^^
ni baru wat minggu lepas..thanx to my resipi for the mantap resipi given.. *senyum*





pasta instant..mode malas..
pasta malas...
after balik kelas ari ni,kami mode malas n tetiba rasa nk makan pasta instant brocolli and cheese..tambah carrot sket..hehe..sehat la kut...tambah susu and butter,kacau2 atas api,siap!!kenyang...erk..



ptg ni plak my turn utk masak makan malam..dyorang ckp teringin nk makan kerabu mangga and kari ayam..huhu..so ini saya akn buat utk melayan selera housemates ku..gmbar kari ayam xde lg sebab rase nk upload gmbar yg sndri masak..haha..confident!

gambar hasil ehsan encik google...

huhu...lapar la plak tulis entry sal makanan nih..

Sunday, 30 January 2011

bile bosan


bukan xde keja...keja berlambak..amik pen sepatutnya nk wat esaimen..tp teramik pensel g conteng kertas lak..aduyai...okey,focus!

Monday, 24 January 2011

mama abah.....

i miss mama...
bila terlalu rindu mama..aku x mampu nk call ke rumah..aku takut akan menangis sehingga mama tahu aku rindukannya..
bila aku sakit..aku akn tunggu sehingga sakitku sembuh baru aku mmpu untk mmberitahu mama..aku x mahu buat mama risau..
aku sygkan mama...aku sygkan abah...sungguh rindu..saat ni aku hnya mampu menulis utk mnceritakan perasaanku..
aku jadi lebih sensitif akhir2 ni..saat ni terasa sgt rindukan my parents..

terasa mahu terbang di saat ini jgk..mahu kucup tangan mama abah..kucup dahi mama..kerinduan yg sukar digambarkan..aku rindu lihat mama senyum memandangku penuh kasih syg..
aku suka mndengar nasihat yg sarat dgn tanggungjwab dr abah..
aku cintakan mereka demi Allah..
ya Allah...terima kasih..
krana mengurniakan ibu bapa sebaik mereka padaku..
ya Allah..berikan lah ketenangan hidup pada mereka..kepanjangan umur utk beribadat kpada Mu ya Rahman..
ya Allah..ampunkanlah dosa mereka yg telah lepas..lindungilah mereka dunia akhirat..murahkan lah rezeki mereka..permudahkanlah urusan mereka.... Ya Allah..jadikanlah diriku ini anak yg solehah yg mampu menyenangkan hati mereka..
perkenankanlah permintaanku ini..makbulkanlah doaku ya Allah..

sesungguhnya aku rindu mereka..

Monday, 17 January 2011

rindu budak ni jugak...huhu...

video

name budak kecik ni nur amni mahirah bt mohd kamaruddin..
anak abe din yg sulung tu..2nd,nur alma marini..ade kat sebelah tu..hehehe...
cubaan menyanyi dy yg x brape nk jadi..layan jer... :)

miss this moment~~~

video

video ni senget2 sbb lupa nk betulkan..huhu..
ni kami picnic di museum garden after exam spring(kalo x silap) masa 2nd year in york.
they are my housemates and bestest frens of mine... love

-xoxo-

Friday, 14 January 2011

kube lana....:P

my meja study yang penuh dgn papers,food and drinks..kube sangat2..hohoho~~


sgt sibuk bile nk exam...time tu kami sangat struggling just for the sake of exam..
york mngamalkan sistem lectures for about 10 weeks in each term,pastu term break ,right before start a new term,we gonna have exams..
erk..so,total we have 3 exam ni a year..


ni kiranya my very first exam in my final year..

honestly speaking..exam kali ni sangat SUSAH~!!!

3 papers on 13,14 and 15 Jan 2011..

ya Allah..semoga kami sume final year maths in york lulus dgn cemerlang..Aminn..

Monday, 10 January 2011

awak..sy dh mkan ubat...


okay..ni ubat yg sy mkan pagi td.(gedik betul..ni pon nk tunjuk..) huhu..

panadol and vitamin je as a supplement..menci btul..dh dkat nk exam ni la mcam2 jadi.. semangat!!! @.@

Sunday, 9 January 2011

jadual


jadual exam autumn term ..hoho..chaiyok2!!! p(^^)q GAMBATTE!!

p/s: abaikan tulisan yg super buruk and lukisan yang super x jadi..hohoho~~~holicks

cuai...


i just bought this phone case..sblom ni dh try macam2 jenis and colour..but this time i want to try use the black pouch casing for my tocco ultra phone...huhu.rase macho sket dr yg sebelum ni kaler pink,and red je..

hehe..pastu sy ade habit suka pakai bedak powder.haha..nk tgk x ape yg jadi bile sy letak phone yg tgh caj kat tepi tmpat meja cermin berhias sy..jeng..jeng...jeng...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v



ni la jadinye..black dh jadi smoky.. =''= erk..